2018 год – 3 мая

Май 2018 год Пресс релизы компании САП по проекту в ВОЭ:

1 vn.20minut.ua https://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/vinnitsyaoblenergo-modernizuvala-upravlinnya-resursami-10689327.html
2 lenta.vn.ua http://lenta.vn.ua/news/article/154888/-Вінницяобленерго-модернізувала-управління-ресурсами-
3 rss.novostimira.com http://rss.novostimira.com/n_9267794.html
4 ko.com.ua http://ko.com.ua/vinnicaobljenergo_modernizirovala_upravlenie_resursami_124494
5 news.kompass.ua http://news.kompass.ua/news/vinnicjaoblenergo_modernizuvala_upravlinnja_resursami/2018-05-06-44314

Вінницяобленерго модернізувала управління ресурсами

Завдяки рішенню SAP процеси автоматизовані, а формування звітів скоротилося з 7 днів до 15 хвилин

Компанія ПАТ «Вінницяобленерго» оголосила про успішне завершення проекту по впровадженню SAP ERP. Тепер вся інформація зібрана в єдиній електронній базі даних, бізнес-процеси відслідковуються централізовано в режимі online. Це дозволило звести до мінімуму ручну роботу, автоматизувати процеси і скоротити формування звітів з 7 днів до 15 хвилин. Завдяки рішенню компанія витрачає власні кошти ефективніше.

Інфраструктура ПАТ «Вінницяобленерго» знаходиться на території в 26,5 тисяч квадратних кілометрів, з сотнями підстанцій та інших технічних об’єктів. Компанія всього за дев’ять місяців впровадила єдину систему SAP ERP (англ. Enterprise Resource Planning System – планування ресурсів підприємства). Це допомогло вибудувати управління бізнес-процесами в єдиному інформаційному просторі. На їхній основі плануються і проводяться профілактичні огляди та ремонти, закупівлі обладнання і послуг. За кожною одиницею обладнання можна простежити історію експлуатації. Завдяки централізованому контролю ефективності внутрішніх закупівель знизилася потреба в залученні банківських кредитів.

«Рішення на базі SAP ERP, запроваджене в ПАТ «Вінницяобленерго», повністю адаптоване до потреб енергетичної компанії і дозволяє використовувати кращі світові практики управління бізнес-процесами виробничих підприємств. Для енергетичного комплексу України, що знаходиться в процесі масштабної трансформації, такий досвід дуже важливий, тому що дозволяє підвищити ефективність основного активу – інфраструктури», – зазначив представник SAP.

Раніше звітність велася вручну і окремо по кожному підрозділу, на збір і звірку даних йшло багато часу. З SAP ERP робота зі звітністю доступна в режимі реального часу, стала більш точною та оперативною. Співробітники користуються зручними інструментами введення і аналітики даних. Акціонери можуть оперативно отримувати всю фінансову інформацію, яка відповідає європейським стандартам звітності. Істотною перевагою SAP ERP є високий рівень захисту даних. Запроваджено добовий реєстр, який дозволяє контролювати не тільки поточні платежі, але і загальну ситуацію по бюджету і виконання договорів.

«Майбутнє енергетики – в широкому використанні інноваційних технологій. Тільки так може бути досягнута якість надання послуг, затребувана в нинішньому сторіччі. Завдяки SAP ERP ми змогли значно підвищити якість прийняття рішень, що вже позитивно відобразилось і на обслуговуванні клієнтів, і на наших взаєминах з акціонерами», – підкреслив Андрій Поліщук, генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго».

Над впровадженням рішення SAP ERP для ПАТ «Вінницяобленерго» працювала компанія «Юнова Консалтинг». Вона здійснює діяльність в сфері IT-консалтингу та має великий досвід впровадження корпоративних інформаційних систем управління на базі продуктів SAP, має галузеву експертизу в енергетиці.